NORRIS MAAKT ZICH NIET GELIEFD BIJ RED BULL MET UITSPRAKEN OVER VERSTAPPEN

Is de Formule 1 saai aan het worden door de overmacht van Max Verstappen? Helmut Marko vindt van niet. De Oostenrijker benadrukt juist hoe knap het is dat Verstappen zich maar blijft ontwikkelen.

Lando Norris was dit weekend duidelijk: de Formule 1 wordt saai door alle overwinningen van Max Verstappen. Volgens de coureur van McLaren is het niet meer dan logisch dat F1-fans afhaken. Als je al weet wie er gaat winnen, waarom zou je dan nog kijken? Marko, de topadviseur van Red Bull, is het echter niet eens met de jonge Brit.

Maakt Verstappen de Formule 1 saai?

‘’Het is helemaal niet saai’’, zegt Marko in gesprek met de Telegraaf. Volgens Marko waren er in het skiën vroeger ook dominante periodes, maar moet je die topatleten juist omarmen. ‘’Als de prestaties van een sportman buitengewoon zijn, dan moet je dat accepteren en kunnen waarderen. En vooral niet zeggen dat het saai is. Het is de verdienste van Max.’’

Marko ziet zelfs dat Verstappen zich blijft ontwikkelen. ‘’Wat kwalificaties betreft heeft Max duidelijk een stap gezet. Dat werd ook wel tijd, want qua pole positions loopt hij nog wat achter in vergelijking met overwinningen’’, grapt de Oostenrijker. Verstappen zou met Gianpiero Lambiase veel tijd hebben besteed aan het vinden van een betere setup voor de snelle ronde op zaterdag, zonder zijn racepace op zondag te verliezen.

Voorlopig lijkt Marko gelijk te hebben. Waar Norris vreest dat de kijkers zullen weglopen, is dat allerminst het geval. De kijkcijfers blijven oplopen en meer en meer Grands Prix raken uitverkocht. Het Verstappen-tijdperk lijkt wat dat betreft dus nog niet op eerdere tijdperken waarbij de fans werkelijk niet meer kwamen opdagen.

2024-04-22T06:42:56Z dg43tfdfdgfd